Provincie dreigt in te grijpen bij kinderkankercentrum

UTRECHT - De gemeente Utrecht moet snel een beslissing nemen over het Prinses Máxima Centrum, anders neemt de provincie de regie van het bouwproject over.
De initiatiefnemers van het nieuw te bouwen kinderkankercentrum zijn al lange tijd in gesprek met de gemeente, maar die heeft nog geen besluit genomen over de start van de bouw.
Gedeputeerde Bart Krol vindt dat er lang genoeg gepraat is en dat er nu snel een knoop moet worden doorgehakt. 'Het gaat over een voorziening die voor Nederland van cruciaal belang is en die voor ouders van kinderen met kanker belangrijk is".
"Wij vinden dat het centrum zo snel mogelijk en zo goed mogelijk wordt gerealiseerd. Het is volstrekt onbelangrijk wie dat regelt. Als de stad dat snel kan regelen dan moet de stad het snel regelen, maar als dat niet het geval is, doen wij het graag", zegt hij.

LOCATIE

De gemeente Utrecht heeft vooral moeite met de locatie van het kankercentrum. Het gebouw is gepland naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis op de Uithof, maar op die plek zit een andere bestemming. Utrecht is nu in gesprek met de initiatiefnemers om snel tot een oplossing te komen.
Het Prinses Máxima Centrum wil begin volgend jaar beginnen met de bouw. Binnen drie jaar moet het nieuwe centrum voor Kinderoncologie af zijn.
Het nieuwe centrum is een initiatief van ouder- en patiëntenverenigingen. Het UMC en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zijn nauw betrokken bij het centrum.