Utrechtse raad bezorgd over schrappen verkeersplannen

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad maakt zich zorgen over de verkeersbezuinigingen die de stad gaan treffen. Dat bleek donderdagavond tijdens een raadsvergadering in de stad.
Diverse grote projecten in en rond Utrecht worden uitgesteld of geschrapt, omdat er bezuinigd moet worden. Zo zou de aanleg van de tramverbinding naar de Uithof vertraagd kunnen worden. Ook de aanpak van knooppunt Hoevelaken zou op losse schroeven staan. Over de plannen zijn eerder al bestuurlijke afspraken gemaakt.

GEEN BRIEF

De Utrechtse gemeenteraad was donderdagavond erg kritisch over de koerswijziging van Schultz. Zo maakt de D66-fractie zich zorgen, omdat het stadsbestuur nog steeds geen officiële afspraken op papier heeft staan. Zolang er geen handtekeningen zijn gezet, lijken de afspraken nog niet zeker. De partij is ook niet te spreken over de manier waarop er nu naar de bezuinigingen gekeken wordt. Volgens de partij het kan het niet zo zijn dat de verbreding van de A27 wel doorgaat en de tramverbinding naar de Uithof niet.

ZEKERHEID

Ook de PvdA in de Domstad wil dat er snel duidelijkheid komt over de verkeersbezuinigingen. De fractie zette de kwestie daarom donderdagavond op de agenda van de raad. De partij begrijpt weliswaar dat er door de komst van het nieuwe kabinet wat vertraging is in de besluitvorming, maar eist nu zekerheid voor de stad.
Het blijft voorlopig nog even afwachten hoe de bezuinigingen precies gaan uitpakken voor de regio Utrecht. In april gaat wethouder Lintmeijer om de tafel met minister Schultz om verder te praten over haar verkeersbezuinigingen. De Tweede Kamer beslist uiteindelijk over de plannen.