Verkeerschaos bij Laagraven in Utrecht

UTRECHT - Het verkeersplein bij Laagraven is dit weekend op de schop en dat zorgt voor lange files van mensen die naar het strand daar willen gaan of een van de groothandels daar willen bezoeken. Op Twitter klagen mensen dat ze urenlang in de file staan. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet.
Het wegdek van het verkeersplein is verouderd en moet worden vervangen. Ook worden de betonnen buizen die onder het wegdek doorlopen, vervangen. Daardoor zijn meerdere wegen niet te gebruiken.
De verbinding Laagravenseweg (N408) richting Utrecht en A12 tussen de Ravensewetering en verkeersplein Laagraven is dicht. Ook de Waterlinieweg richting Hoograven en Lunetten, tussen het verkeersplein Laagraven en de afrit Lunetten/Hoograven is afgesloten.
Het werk is vrijdagavond van start gegaan en duurt tot maandagmorgen. Omdat de winkels zondag dicht zijn, verwacht de gemeente dat er dan weinig problemen zullen zijn. Voor het geval er toch weer een verkeerschaos ontstaat, houdt de gemeente verkeersregelaars achter de hand.
Deze zomer volgen nog vier weekenden waarop het verkeersplein tussen Utrecht en Nieuwegein zeer slecht bereikbaar zal zijn.