Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nieuwegeiners vrezen windmolens in polder Rijnenburg

NIEUWEGEIN -

Een groep Nieuwegeiners is bezorgd over de komst van windmolens in hun omgeving. De gemeente Utrecht heeft namelijk plannen voor turbines in polder Rijnenburg naast de wijk Galecop.

De bewoners vrezen de slagschaduw, geluidsoverlast en horizonvervuiling. Ze hebben naar eigen zeggen geen behoefte aan een "debacle la Houten". Omwonenden daar klagen al jaren over het windpark en het dossier is regelmatig onderwerp van discussie in de gemeenteraad.

De plannen voor windturbines worden wel ondersteund door andere een bewonersgroep. Onder de naam Rijne-Energie maken bewoners plannen voor het opwekken van duurzame energie in de Polder. "Er zijn nog geen locaties bekend en er is veel ruimte voor inspraak", zegt Inge Verhoef van Rijne-Energie.

Ze snapt niet dat de bezorgde inwoners zich niet wat meer in het gesprek mengen. "Deze mensen roepen bij voorbaat nee terwijl we nu aan het onderzoeken zijn wat we in de polder kunnen. Het kan ook maar zo zijn dat de turbines drie kilometer verderop komen. Dan is er van slagschaduw en geluidsoverlast helemaal geen sprake." Volgens Inge komt er ook vanuit Galecop veel positieve inbreng in de plannen.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -