Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rechtszaak vrouwenhandel Zandpad Utrecht aangehouden

UTRECHT -

De rechtbank in Utrecht heeft de rechtszaak tegen vier Bulgaarse mannen over vrouwenhandel opnieuw stilgelegd. De zaak is aangehouden, nadat de verdediging had geŽist dat er meer getuigen gehoord moeten worden.

Die eis kwam omdat het Openbaar Ministerie de aanklacht tegen de vier Bulgaren had aangepast. De rechtszaak loopt nu maanden vertraging op en zal waarschijnlijk pas in maart of april verder gaan.


RONSELEN

Justitie verdenkt de vier Bulgaren van het ronselen van jonge vrouwen uit Bulgarije voor prostitutie. De slachtoffers zouden in 2012 en 2013 gedwongen zijn om onder meer op de bootjes aan het Zandpad te werken.

De extra getuigen zijn nodig omdat het Openbaar Ministerie een aantal vrouwen aan de aanklacht heeft toegevoegd. Het OM denkt dat zij ook slachtoffer zijn geworden van de vier verdachten.


TIJDREKKEN

De rechtbank had veel tijd nodig om te beslissen op het verzoek van de verdediging. De zitting werd net als maandag ook op dinsdagochtend lang geschorst. Het OM vermoedt dat de verdediging aan het tijdrekken is. Het verhoren van extra getuigen kost enkele maanden. Die vertraging komt de verdediging goed van pas.

De rechtszaak verliep tumultueus en was lastig te volgen. De vier Bulgaarse verdachten, vijf advocaten en vier tolken praatten voortdurend door elkaar. De anders zo rustige rechtszaal was daardoor rumoerig en onrustig. Tijdens de zitting op maandag trok een van de tolken zich terug, omdat ze vond dat ze te grof werd behandeld door een van de verdachten.


MENSENHANDEL

De prostitutieboten aan het Zandpad zijn inmiddels drie jaar dicht. Op last van de toenmalige burgemeester Aleid Wolfsen werd de zone gesloten, omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. De gemeente werkt op een steenworp afstand van het gebied aan de Vecht aan een nieuwe prostitutiezone.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -