Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Zondag stille tocht slachtoffers ongeluk Uithof

UTRECHT - Er komt een stille tocht voor Dylan en Leroy, de twee jongemannen die woensdagavond bij een auto-ongeluk op de Uithof om het leven kwamen. Vrienden van de slachtoffers, die bekendstaan onder de straatnamen Heat en Snoop, komen zondag om 11.30 uur bijeen bij eethuis Ashani op de Amsterdamsestraatweg.

"Het is een laatste eerbetoon van vrienden, familie of kennissen die de jongens hebben verloren", zegt organisator Parry Girdhari. "We zijn een hele hechte vriendengroep, al 10 jaar. Dylan hoorde echt bij ons. Het was een jongen die een glimlach op je gezicht gaf. Al was het maar met het kleinste complimentje. Een topjongen!"

Girdhari heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente. "Normaal kost dit twaalf weken de tijd, maar ze hebben het netjes en sneller afgehandeld. Ik ben blij dat we het goed hebben kunnen regelen." Hij hoopt via RTV Utrecht meer mensen te bereiken voor de stille tocht.


ASHANI

Dylan en Leroy zaten in de auto die woensdag met hoge snelheid tegen een bus botste op de kruising Weg tot de Wetenschap-Sorbonnelaan. De 37-jarige bestuurder raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Hij is de bezorger van eethuis Ashani.

De politie liet vrijdagmiddag via Twitter weten dat de bestuurder door rood reed en ook een veel te hoge snelheid had. De buschauffeur treft geen blaam. Hij zit thuis en krijgt hulp, zegt een woordvoerder van vervoersmaatschappij U-OV.


NOODKNOP

De zegsman laat weten dat het ongevallenprotocol goed gewerkt heeft. "De chauffeur heeft de noodknop ingedrukt, waardoor onze verkeersleiding direct is geïnformeerd. Die heeft de hulpdiensten ingeschakeld en medewerkers van Service en Veiligheid naar de locatie gestuurd", zegt de woordvoerder van U-OV. "Later is de verkeerleider ook zelf ter plekke geweest."

U-OV heeft geen contact met de passagiers. "Wij weten ook niet wie dat zijn." Wel zegt de woordvoerder dat de politie iedereen heeft gesproken en slachtofferhulp heeft aangeboden. Donderdag werd bekend dat buspassagiers direct eerste hulp hebben verleend.

Voor Leroy en Dylan zijn condoleanceregisters geopend.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -