Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Buspassagier fataal ongeluk Uithof: "Het lijkt een nare droom"

1/3
UTRECHT - Buspassagiers zijn woensdagavond flink geschrokken van het fatale ongeluk op de Uithof in Utrecht. Bij de aanrijding tussen een bus en een auto vielen twee doden en één gewonde. Ze zaten allemaal in de gecrashte auto. "Het leek wel een nare droom," zegt ooggetuige Melissa Lagerwaard donderdagochtend op Radio M Utrecht.

Melissa bevond zich op het moment van het ernstige ongeluk als passagier in buslijn 12. "Ik zat in de bus. Plotseling werd er hard geremd. Dat gebeurt wel vaker als iemand last minute nog probeert over te steken. Maar ik hoorde er direct glasgerinkel achteraan. Ik keek naar buiten en zag een auto om een lantaarnpaal gevouwen. Een vriendinnetje van mij riep naar de buschauffeur dat we moesten helpen. Veel mensen zijn toen uitgestapt om dat te doen."


GEREANIMEERD

Ook Melissa besloot direct te gaan helpen. "Ik zag een van de slachtoffers op z'n buik liggen. Hij was uit de auto gevlogen. Ik heb gevoeld of hij nog een polsslag had. Hij kwam bij bewustzijn en toen heb ik tegen hem gezegd dat er hulp onderweg was. Daarna moest hij worden gereanimeerd."

Het ongeluk heeft veel impact op Melissa. "Ik ben er behoorlijk mee bezig. Het is heel heftig en moet er veel aan denken. Ik was in eerste instantie juist heel cool gebleven, todat ik thuis m'n moeder zag. En toen hoorde ik later ook nog dat de man die ik had geholpen overleden zou zijn."


SNELHEID

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend, maar het gerucht gaat dat de bestuurder van de auto te hard gereden heeft. "Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik heb het idee dat de auto met hoge snelheid heeft gereden. Je mag daar 50 kilometer per uur, maar ik vermoed dat ze harder hebben gereden. Ik hoorde mensen zeggen dat ze wel 100 reden."

Voor zover bekend zijn er geen buspassagiers gewond geraakt. De buschauffeur is wel gehoord, maar niet aangehouden. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad