Vrees voor pandafiles: "Stop verkeersinfarct Ouwehands"

RHENEN - Ruim tweehonderd mensen hebben een petitie getekend tegen de verkeersdrukte door het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Inwoners zijn trots op de populaire dagattractie, maar het fileprobleem moet volgens hen snel worden opgelost.
Het dierenpark had het met Pasen zo druk, dat het bezoekers opriep om later terug te komen. Ouwehands zette ook pendelbussen in. Door het mooie weer en een kortingsactie stonden alle toegangswegen naar Rhenen muurvast.
"Met Pasen ben ik de petitie begonnen", zegt Ad Koolen van het wijkcomité die vlakbij de dierentuin woont. "Ik kreeg allemaal klachten van bewoners. Ze konden hun auto niet eens in hun eigen straat kwijt en konden ook nergens heen." Volgens het comité lopen winkeliers ook inkomsten mis door het verkeersinfarct in Rhenen.
Verwijzend naar de komst van twee reuzenpanda's komend najaar, schrijft Koolen bij de petitie: "We mogen een unicum verwelkomen, maar Rhenen is nu al nagenoeg onbereikbaar in de weekenden."

OPLOSSING

Met de
hoopt het wijkcomité dat de gemeente Rhenen, de provincie en het dierenpark snel met een oplossing komen.
Koolen is wat teleurgesteld dat 'slechts' 244 mensen de petitie hebben getekend. Hij had op meer gehoopt. Koolen wil de handtekeningen aanbieden aan de burgemeester en aan Ouwehands. Zelf denkt hij dat het dierenpark weilanden moet opkopen bij Kesteren en dan pendelbussen moet inzetten.

REACTIE

"Het is nu vooral improviseren, maar verkeersinfarcten komen straks niet meer voor", laat Ouwehands-directeur Robin de Lange weten aan RTV Utrecht. "Er komt een online-reserveringssysteem met een maximum aantal kaartjes en we willen een nieuwe parkeerplaats zodat de helft van de mensen niet over de Grebbeberg hoeft. Daarover zijn we in overleg met de gemeente en provincie. Het gaat om een nieuw parkeerterrein met 1400 plaatsen en pendelbussen naar dierenpark."