Aanvraag voor derde coffeeshop Vleutenseweg

UTRECHT - De gemeente Utrecht buigt zich over de aanvraag voor een coffeeshop aan de Surinamestraat 5, op de hoek met de Vleutenseweg en de Groeneweg. Dat schrijft de gemeente in een wijkbericht. Aan de Vleutenseweg zijn al twee coffeeshops gevestigd.
Op de Surinamestraat 5 is nu het eethuis Perla di Rif gevestigd. Op dat adres staat al wel coffeeshop De Groene Hoek ingeschreven. In de buurt is ongerust gereageerd. Eerder kregen omwonenden een anoniem briefje door de bus met de waarschuwing.
Volgens de gemeente was de aanvraag toen al wel binnengekomen bij de gemeente, maar was het nog niet in behandeling genomen. De gemeente heeft beloofd de buurt goed op de hoogte te houden van het verloop van de procedure.
Het is nog maar de vraag of de coffeeshop aan de criteria voldoet. De gemeente stelt dat er geen coffeeshop op een afstand van minder dan 250 meter van een school mag komen. Basisschool De Kameleon ligt hemelsbreed precies op een afstand van 250 meter van de plek waar de coffeeshop zich wil vestigen.
Ook mag een wietwinkel niet in een woonstraat komen, staat in het gemeentelijke softdrugsbeleid. De Surinamestraat in Utrecht-West is dat wel.