Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Stijging omzet NS in eerste helft 2015

UTRECHT -

Nederlandse Spoorwegen zag de omzet in het eerste halfjaar flink stijgen. Het spoorbedrijf haalde, geholpen door buitenlandse activiteiten, een omzet van bijna 2,4 miljard euro. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode in 2014.

De stijging schrijft het bedrijf vooral toe aan de Scotrail-concessie in Schotland die per 1 april dit jaar is ingegaan en door een hogere omzet bij het Britse Abellio Greater Anglia. NS zag het aantal reizigerskilometers op het binnenlandse net in het eerste halfjaar met ruim 2 procent stijgen in vergelijking met een jaar eerder.

De nettowinst kwam echter uit op 56 miljoen euro ten opzichte van 133 miljoen in de vergelijkbare periode in 2014. Dat komt volgens NS doordat het bedrijf vorig jaar nog enkele baten kon bijschrijven, bijvoorbeeld als gevolg van de afwikkeling met Fyra-bouwer AnsaldoBreda.

De investeringen namen toe van 218 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2014 naar 307 miljoen euro dit jaar. Het spoorbedrijf stopte vooral extra geld in materieel, waaronder nieuwe Sprinters.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -