Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Omwonenden pinautomaten beducht voor plofkraken

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Ondanks de inzet van de politie en banken om plofkraken tegen te gaan, blijven veel mensen die in de buurt van een pinautomaat wonen zich zorgen maken.

In de eerste helft van het jaar waren er veertien plofkraken in deze provincie. Meestal wordt daarbij niks buitgemaakt maar de kraken veroorzaken wel veel schade. Soms zijn de explosies groot genoeg om nabijliggende woningen te beschadigen.

De politie en banken doen hun best om de spectaculaire kraken tegen te gaan. Zo werden in juni nog dertig mensen aangehouden in een groot onderzoek naar een landelijk opererende bende. Ook de banken nemen maatregelen om de krakers zoveel mogelijk af te schrikken.

Hoezeer de plofkraken het leven gaan beheersen van de mensen die in de buurt van een pinautomaat wonen, bewijst het geval van mevrouw van Dam in Nieuwegein wel. Zij werd al eens ruw gewekt door een plofkraak en is bang dat dit nog een keer zal gebeuren. Het liefste zou zij verhuizen, vertelde de Nieuwegeinse aan RTV Utrecht.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -