Man voor 1600 euro opgelicht

© Politie Midden-Nederland
De Meern - Een man van 68 is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude, waarbij hij voor een bedrag van €1600 werd opgelicht.
Rond 15:30 uur krijgt het slachtoffer een telefoontje van iemand die beweert van de bank te zijn. De oplichter meldt 'verdachte transacties' op de rekening van het slachtoffer en verzoekt hem om een programma genaamd Anydesk te installeren op zijn computer om het geld veilig te stellen.

Pinpas afhandig gemaakt

Na het installeren van het programma krijgt de fraudeur toegang tot de computer van het slachtoffer en maakt geld over van de spaarrekening naar de betaalrekening. Later op de dag, rond 17:00 uur, wordt het slachtoffer opnieuw gebeld en wordt hem verteld dat iemand van de bank zijn pinpas komt ophalen. Dan verschijnt er een jonge vrouw aan de deur die de pas meeneemt.
[title:3713355]

Pinnen

Dezelfde dag wordt er op het Mereveldplein in De Meern twee keer 800 euro gepind.

Signalement pinner

  • vrouw
  • 22 - 25 jaar
  • lang haar in staart
  • zwarte kleding

Tips

Wie is de vrouw die vast is gelegd op bewakingsbeeld van de pinautomaat? We komen graag achter haar identiteit. Ken je haar? Weet je waar zij vermoedelijk verblijft of heb je andere informatie? Deel die dan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kan je je informatie kwijt via de opsporingstiplijn 0800-6070.
Uitzending 27 maart 2024
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.