Buschauffeur bespuugd en geslagen door jonge passagier

© politie Midden-Nederland
Utrecht - Het was geen goed begin van 2024 voor een buschauffeur in Utrecht. Op 1 januari werd de chauffeur bespuugd en geslagen door een niet-betalende passagier die rond 11:20 uur instapte in buslijn 8.
De bus stopt bij de halte Diakonessenhuis-Noord aan de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht. Als de jongeman instapt zegt hij tegen de buschauffeur dat hij niet kan inchecken omdat zijn mobiele telefoon leeg is. De chauffeur zegt dat hij dan een kaartje moet kopen, maar de jongen heeft geen bankpas bij zich. Daarop antwoordt de chauffeur dat hij dan maar moet lopen. De passagier negeert die opmerking en gaat toch zitten.

Gevecht

De buschauffeur accepteert dat niet en loopt naar hem toe. Hierop wordt de passagier boos en hij spuugt naar de chauffeur. Die pakt de jongen vast en wil hem de bus uitzetten. Dan ontstaat er een gevecht waarbij de buschauffeur meerdere klappen op zijn hoofd krijgt. Samen met een andere passagier wordt de agressieve jongen de bus uitgeduwd. De buschauffeur heeft aan de mishandeling een bloedneus overgehouden en pijn aan zijn hoofd.

Onherkenbaar

De bewakingscamera in de bus heeft de agressieve passagier goed vastgelegd. De politie vermoedt dat het om een minderjarige jongen gaat. Hij is op de beelden onherkenbaar gemaakt, om hem de kans te geven zichzelf bij de politie te melden. Doet hij dat niet, dan wordt hij later mogelijk wel herkenbaar getoond in Bureau Hengeveld.

Signalement

  • lichte huid
  • kort, krullend, donker haar
  • hij sprak Engels
  • blauwe korte jas (tot op de heup)
  • donkere spijkerbroek
  • witte schoenen

Tips

Herken je deze agressieve jongeman die zonder te betalen in buslijn 8 stapte op 1 januari? Geef je tip dan door via: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Uitzending 21 februari 2024:
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.