Insluipers gaan twee keer woning in en stelen jassen en PlayStation

© RTV Utrecht

Na de uitzending ontving de politie tips waardoor de identiteit van deze verdachte bekend is. Heel mooi nieuws!

Utrecht - Twee mannen komen maar liefst twee keer achter elkaar de woning van een man van 21 aan de Wittevrouwenstraat in. Ze stelen daar een hoop spullen terwijl de bewoner ligt te slapen.

Klemmende deur

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 november komt de 21-jarige man rond 01:00 uur thuis. Hdij besluit dan meteen te gaan slapen. Nog geen uur daarna komen er twee mannen de Wittevrouwenstraat in fietsen. Ze parkeren de fietsen in de buurt van de woning, en gaan dan naar binnen. De voordeur van de woning wil nog wel eens klemmen, waardoor het mogelijk is dat de deur niet helemaal in het slot is gevallen. Zo hebben de insluipers zonder problemen kunnen binnendringen.

Jassen passen

Een paar minuten later lopen de twee mannen weer naar buiten. Ze hebben allebei een jas van het slachtoffer meegenomen, en trekken die gelijk ook even aan. Vervolgens lopen ze weg met hun fietsen, maar ze blijken er nog geen genoeg van te hebben. Kort daarna gaan ze weer de woning binnen.

PlayStation

Niet veel later komen ze naar buiten, dit maal met twee tassen van het slachtoffer. De tassen zijn gevuld met persoonlijke spullen, gevuld met sleutels, opladers, een PlayStation 4 en een portemonnee met daarin identiteitsdocumenten en 40 euro cash geld.
De volgende ochtend wordt de bewoner rond 09:30 uur wakker. Zodra hij in de woonkamer komt, ziet hij dat er allerlei lades openstaan. Hij heeft gelijk door dat het foute boel is, zeker als hij erachter komt dat er spullen weg zijn.

Signalement

Eén van de twee daders zit momenteel al vast, daarom zoekt de politie alleen zijn kompaan.
  • donkerblauw pufferjack
  • daaronder droeg hij een trui waarvan de capuchon zichtbaar is
  • donkere broek
  • zwarte sneakers met witte randen

Tips

Weet jij wie deze insluiper is, of weet jij waar hij op dit moment verblijft? De politie hoort het graag via de tiplijn: 0800 – 6070. Noem je liever niet je naam bij het geven van je tips? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, via: 0800 – 7000. Online tips doorgeven kan via het tipformulier van de politie.
Uitzending 10 januari 2024
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.