Zakkenroller pint met gestolen pas

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Tijdens een huisfeest in een appartementencomplex aan de Van Sijpesteijnkade neemt iemand de handtas van een 27-jarige vrouw mee. De dief maakt uitgebreid gebruik van wat er in de tas zit.

Kapstok

Als de vrouw op 26 augustus bij het feest aankomt, legt ze haar tas onder aan de kapstok in de hal van het complex. Daar liggen ook alle andere tassen van het feestje. Rond 19:30u checkt ze of de tas er nog ligt, dat is dan nog wel het geval. Maar ongeveer een uurtje later heeft ze haar telefoon nodig – die in haar tas zit – en dan blijkt dat de tas weg is.

Online bankieren

De vrouw doorzoekt het hele complex, zowel binnen als buiten, maar zonder resultaat. Ze gaat naar huis om op haar tablet in te loggen bij de online bankieren app. Daar schrikt ze zich een hoedje; er is negen keer gepind met haar pinpassen, voor ongeveer 130 euro in totaal. Achteraf blijkt ook dat er met haar ov-chipkaart een treinreis is gemaakt naar Amsterdam.

Servicebalie

De vermoedelijke dief pint met de pas van het slachtoffer bij de servicebalie van een filiaal van de Albert Heijn aan de Damstraat in Utrecht. Hier rekent hij een paar pakjes sigaretten af. Hij is goed vastgelegd door beveiligingscamera's in de winkel.

Tips

Weet jij wie deze man is? Of weet jij waar hij woont? Hij heeft een treinreis gemaakt naar Amsterdam met de ov-chipkaart van het slachtoffer, dus het zou kunnen dat hij in Amsterdam woont of er vaker komt. Alle tips zijn van harte welkom bij de tiplijn: 0800 – 6070. Je kan ook tips delen zonder je naam te noemen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Online tips delen kan via het tipformulier van de politie.
Uitzending 20 december 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.