Man (22) houdt ernstig hersenletsel over aan vechtpartij

© RTV Utrecht

De verdachte is door kijkers herkend. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Utrecht. Tipgevers: bedankt voor het meedenken én doorgeven van je tip!

Utrecht - Een student is in de nacht van 7 op 8 oktober met vrienden in een ruzie verwikkeld geraakt bij een snackbar aan de Voorstraat. Hij wordt zó hard geslagen, dat hij direct buiten bewustzijn raakt.

Stappen

De vriendengroep besluit na het uitgaan nog wat te eten in de stad. Rond 04:30 uur 's nachts komen ze aan bij de snackbar aan de Voorstraat. Hier zit op dat moment een andere groep met luidruchtige jongens, die eerder al zijn gewaarschuwd door het personeel om wat stiller te doen. Hen wordt uiteindelijk gevraagd het eten niet binnen op te eten, maar naar buiten te gaan. Hier is de groep vervelende jongens het niet mee eens.

Opmerking

De groep geeft geen gehoor aan het verzoek van het personeel, waarop de man van 22 besluit zich ermee te bemoeien. Hierop lijkt de groep goed te reageren, de sfeer wordt rustiger en de jongens verplaatsen zich naar buiten. Dan wachten de man en zijn vrienden op hun eten, waarna ze ook naar buiten gaan.

Confrontatie

Dan gaat het mis. De man wordt aangesproken door iemand uit de luidruchtige groep. Hieruit volgt wat geduw en getrek, wat uitloopt in een vechtpartij. Hij wordt door één van de vervelende jongens zo hard wordt geslagen, dat hij direct bewusteloos raakt. Dan vluchten de jongen en zijn luidruchtige vrienden ervandoor.

Hersenletsel

De mishandeling is de man niet in de koude kleren gaan zitten. Hij heeft ernstig hersenletsel overgehouden aan het voorval, met bloedingen in de hersenen. Ook zat er breuken in de binnenkant van zijn kaak en een bloeding in zijn rechteroor, waardoor hij nu last heeft van een piep.

Verdachte op beeld

De vermoedelijke dader van dit letsel is tijdens deze uitgaansnacht door bewakingscamera's vastgelegd op verschillende plekken in Utrecht.

Tips

De politie is op zoek naar de veroorzaker van dit ernstige letsel bij de 22-jarige student. Herken jij jezelf op het beeld? Meld je dan bij het politiebureau. Ook stonden er op het moment van de vechtpartij drie dames vóór de snackbar, die het voorval zeer waarschijnlijk hebben zien gebeuren. De politie komt ook graag in contact met hen, of andere mogelijke getuigen zoals de vrienden van de verdachte.
Tips kan je doorgeven via de tiplijn: 0800 – 6070. Je kan ook tips geven zonder je naam te noemen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Online tips doorgeven kan via het tipformulier van de politie.
Uitzending 6 december 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie-Midden Nederland en het Openbaar Ministerie.