Straatrovers stelen jas van 14-jarige jongen

© RTV Utrecht
Utrecht - Een jongen van 14 jaar is op zondagavond 29 oktober bedreigd met een steekwapen en beroofd van zijn jas.

Chillen

Die jongen zit die avond rond 20:45 uur met twee vriendinnen te chillen op een bankje in winkelcentrum Vleuterweide in Vleuten, op de hoek van de Vossenburcht en de Burchtwal.

Drie daders

Ze zitten daar gezellig te kletsen als er drie jongens aan komen lopen. De drie gaan in het portiek aan de overkant van de straat staan en beginnen enigszins intimiderend naar hen te staren. De jongen en zijn vriendinnen voelen zich daar nogal ongemakkelijk bij en besluiten weg te gaan.
De daders stonden in dit portiek aan de Vossenburcht
De daders stonden in dit portiek aan de Vossenburcht © RTV Utrecht

Dure merkjas

Die jongens hebben het kennelijk gemunt op de dure jas die de jongen draagt. Want terwijl hij en de meisjes weglopen, komen die drie achter hen aan. Eén van hen bedreigt de jongen met een steekwapen en dwingt hem zijn jas uit te doen. De jongen is enorm geschrokken en doet wat hem gezegd wordt. Hij geeft zijn jas af en de daders rennen dan weg richting de parkeerplaats.

Mislukte beroving

Eerder die avond is een andere jongen ook bedreigd door meerdere jongens. Dat gebeurde om 19:15 uur in een supermarkt in het winkelcentrum, niet ver van de plek waar die andere jongen is beroofd. Ook hier wilden de daders de jas van het slachtoffer, maar dat mislukte.

Signalementen

- alle drie niet ouder dan 18 jaar
- licht getinte huid
- hun lengtes variëren van 1.70m, 1.75m, 1.80m
- alle drie hebben ze donker haar

Getuigen en camerabeelden

De politie zoekt mensen die kunnen vertellen wie die jongens zijn, maar komt ook graag in contact met mensen, misschien omwonenden van de Vossenburcht, die iets van deze beroving hebben gehoord of gezien. Als er omwonenden zijn met een beveiligingscamera vraagt de politie hen die beelden van afgelopen zondagavond terug te kijken om te zien of er iets van de beroving of de daders op te zien is.

Tips

Weet jij wie deze drie straatrovers zijn? Of heb je andere informatie die kan helpen deze jongens op te sporen? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je kunt een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie. Daar kun je ook beelden uploaden.
Uitzending 1 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.