Drie overvallen op tankstations in Utrecht

© Koen Laurij & Justin Egbers
Utrecht - In een week tijd waren drie tankstations in Utrecht het doelwit van overvallers.
© Koen Laurij

OK

Maandagavond 25 september, rond 19:00 uur kwam een man de tankshop van de OK aan de Eykmanlaan in Tuindorp-Oost in en bedreigde de caissière met een wapen om er vervolgens met de buit vandoor te gaan. De overvaller is een licht getinte man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 lang. Hij was donker gekleed met op de rug een opvallende witte streep. Hij is weggerend in de richting van het spoor.
© Koen Laurij

Shell

Drie dagen eerder, vrijdag 22 september was het raak aan de Albert Schweizerdreef. Bij het Shell-tankstation. Die avond liep een man rond 20:55 uur het tankstation in en bedreigde de medewerker met een wapen. Hij wist hierbij wat buit te maken, en ging er toen gauw weer vandoor. De dader zou weggerend zijn in de richting van de Dommeringdreef. De politie zoekt een man van 20 tot 25 jaar met een licht getinte huid. Hij droeg een grijs met zwart trainingspak van Nike. Hij had een mondkapje op en sprak accentloos Nederlands.
© Justin Egbers

Esso

De eerste overval, in de reeks van drie, was op maandagochtend 18 september op het Esso- tankstation aan de Einsteindreef. Dat was omstreeks 05:30. Twee mannen met witte maskers op overvielen de shop en gingen ervandoor met geld en rookwaar. Zij zijn rond de 20.

Is er een verband?

De eerste werd gepleegd door twee mannen, de andere twee door een man alleen. Dus dat verschilt. De politie onderzoekt de zaken en kan daarbij de hulp van het publiek goed gebruiken.
Herken jij de signalementen, of heb jij iets gezien van één van de overvallen in Utrecht? Bel dan met de tiplijn: 0800 – 6070, of zonder je naam te noemen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 27 september 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.