Vier mannen mishandelen jongen (15) op schoolplein en proberen hem te ontvoeren

© Politie Midden-Nederland
Vleuten - Vier jonge mannen mishandelen een 15-jarige jongen op het schoolplein van een middelbare school in Vleuten. De conciërge van de school weet een ontvoering te voorkomen.

Doelgericht bezoek

Op donderdag 25 augustus 2022 rijdt een zwarte VW Golf net na het middaguur het parkeerterrein voor de school op. De auto wordt schuin tegenover de ingang van de school geparkeerd. Drie jonge mannen stappen uit en lopen doelbewust het schoolplein op; ze zijn naar iemand op zoek. Er voegt zich nog een man bij het groepje.
Op dat moment komt de 15-jarige jongen vanuit de aula het schoolplein oplopen en wordt hij aangesproken door het groepje. Het antwoord lijkt niet bevredigend voor de mannen, waarop de jongen een trap krijgt.
De 17-jarige vriend van de jongen komt tussenbeide, maar dit wordt hem niet in dank afgenomen. Er ontstaat een worsteling op het schoolplein.

Poging tot ontvoering

Dan wordt de 15-jarige jongen bij zijn nek en bovenarmen gegrepen, hij kan geen kant op. Hij wordt meegenomen naar de auto waarmee de mannen bij de school zijn gearriveerd.
Ondertussen rent de 17-jarige vriend de school in om de conciërge te halen. Als die naar buiten komt weet het slachtoffer los te komen en loopt het schoolplein weer op. De vier mannen stappen in de auto en rijden weg.

Signalementen (op foto van links naar rechts)

Verdachte 1
- ± 20 jaar
- Licht getinte huid
- zwart, dik en rommelig haar
- lichte baardgroei
- 1.75m
- zwarte joggingbroek
- rood T-shirt, Under Armour
Verdachte 2
- ± 20 jaar
- licht getinte huid
- baardgroei
- 1.80m
- groen T-shirt, Under Armour
Verdachte 3
- ± 20 jaar
- donkere huid
- lange zwarte haren in vlechten of dreadlocks
- 1.90m
- gespierd
- zwart T-shirt
- zwarte joggingbroek
- gouden ketting en gouden ring
Verdachte 4
- ± 18 jaar
- stevig postuur
De mannen kwamen aanrijden in een zwarte Volkswagen Golf 6.

Tips

De vier mannen worden gezocht voor de mishandeling van een 15-jarige jongen. Weet jij wie deze mannen zijn? Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 20 september 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie