Man krijgt klap met bierglas

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een gezellige date met een vriendin eindigt voor een 34-jarige man uit Utrecht bij de eerste hulp. Als ze een drankje doen in een café, geeft iemand hem een klap met een bierglas. De man raakt flink gewond in zijn gezicht.
Het gebeurt vlak na middernacht in een café aan de Donkere Gaard. De agressieve man was er al een tijdje en had al aardig wat gedronken.
Hij maakt een praatje met het slachtoffer en zijn vriendin, maar wordt steeds onvriendelijker. De man zegt kalm dat hij afstand moet houden en rustig moet blijven. De agressieve man daagt hem uit om buiten te vechten. Daar heeft het slachtoffer geen zin in. Vervolgens drinkt de man zijn glas bier in één teug leeg en slaat daarmee hard in het gezicht van het slachtoffer. Meteen daarna slaat hij ook nog eens met zijn vuist in het gezicht van de man.
Het voorval is vastgelegd door de beveiligingscamera van het café.
Het slachtoffer heeft een paar flinke wonden in zijn gezicht en zit onder het bloed. Omstanders grijpen in, pakken de agressieve man vast en begeleiden hem naar buiten.

Signalement

- lichte huid
- ongeveer 35 jaar
- rond de 1.80m
- atletisch postuur
- hij is kaal, maar hij heeft wel een baard

Tips

Weet jij wie deze verdachte is? Pak de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 31 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie