Dief steelt telefoon van slapende man op Utrecht CS

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Als een man na een avondje stappen op zijn trein moet wachten valt hij in slaap en wordt zijn telefoon gestolen.

Wachten

Het is de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari. Om 03:30 uur zit een 21-jarige man te wachten op zijn trein naar Hilversum. Hij komt net terug van een avondje stappen en zit op een bankje in de stationshal. Omdat zijn trein pas om 04:45 uur vertrekt besluit hij op zijn telefoon een film te kijken. Na een tijdje valt hij in slaap. Zijn telefoon heeft hij nog in zijn hand.

Wakker

Om 04:20 uur wordt hij wakker gemaakt door een NS-medewerker. Die waarschuwt hem dat er zakkenrollers actief zijn. Helaas is het dan al te laat. Zijn telefoon is weg. De NS-medewerker bekijkt de beelden van de beveiligingscamera's en ziet hoe de telefoon gestolen wordt.

Diefstal

Op de bewakingsbeelden is te zien dat een man met een pet langs de slapende jongen op het bankje loopt. Hij komt terug en gaat direct naast de jongen zitten. Hij kijkt nog even of de jongen slaapt. Vervolgens pakt hij de telefoon van de jongen uit zijn handen. Hij blijft nog even zitten, waarschijnlijk om niet op te vallen voor omstanders. Vervolgens staat hij op en loopt weg met de telefoon. De slapende jongen blijft op het bankje achter.

Signalement

- donkergetinte man
- donkere jas
- daaronder een lichtkleurige capuchontrui
- beige pet
- grijze/groene sneakers, Nike
- witte/zilverkleurige koptelefoon
- donkerkleurig heup/schoudertasje
Tips
Weet jij wie deze dief is? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 17 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie