Conducteur twee dagen voor zijn pensioen beroofd

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een 65-jarige hoofdconducteur van de NS wandelt in de nacht van 8 op 9 november na zijn dienst naar de parkeergarage aan de Croeselaan. Hij heeft het gevoel dat iemand hem volgt. Dat gevoel blijkt te kloppen als hij bij de parkeergarage wordt beroofd, twee dagen voordat hij met pensioen gaat.
Al op het moment dat het slachtoffer over het station naar de uitgang loopt, denkt hij te merken dat iemand hem volgt. Dat dat klopt, is te zien op de bewakingsbeelden van het station.
De man volgt de conducteur naar de parkeergarage aan de overkant van de Croeselaan bij het Hojel City Center. Vlak voordat de conducteur de garage binnen wil lopen, kijkt hij nog een keer om en ziet dan de achtervolger op hem afkomen. Hij neemt meteen een verdedigende houding aan, maar schrikt als hij ziet dat de man iets in zijn handen heeft. Hij wil wegrennen, maar glijdt uit en valt dan hard op de grond.
De straatrover weet dan de tas van de conducteur te bemachtigen en rent weg.

Signalement

- lichtgetinte huid
- ongeveer 25 jaar
- tenger postuur
- hij is niet groot; tussen de 1.60 - 1.70m
- donkergroene halflange jas
- zwarte hoodie

Tips

Het pensioen van deze conducteur begon dus met het verwerken van deze beroving. Hij heeft er een flinke tijd slecht van geslapen en hij is angstig als hij 's avonds mensen ziet die een capuchon op hebben. Dat heeft deze man op zijn geweten. Weet u wie het is? Pak dan nu de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 1 februari & 5 juli 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie