Explosie met vuurbal in Utrechtse wijk Tolsteeg tijdens jaarwisseling

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Het was een keiharde knal tussen het gewone vuurwerk door. Op de kruising van de Topaaslaan en de Robijnlaan ontplofte vlak na de jaarwisseling een explosief met een vuurbal tussen het gewone vuurwerk. Wat het was en wie het heeft afgestoken, wordt nog onderzocht.

Schade

De explosie vond plaats vlak na middernacht. Het was druk op straat en mensen wensten elkaar een gelukkig nieuwjaar. De kracht van de explosie deed een ruit van een appartement sneuvelen en ontzette een bushokje. Ook werd er een voorwerp hard tegen een auto aangeslingerd, waardoor die grote schade opliep. Het is een wonder dat er geen mensen gewond zijn geraakt.
© politie Midden-Nederland

Inbraak

De politie doet onderzoek naar wie er achter de explosie zit. Daaruit komt onder andere naar voren dat er een mogelijk verband is met een inbraak in een tuinschuurtje aan de Topaaslaan op oudejaarsavond.

Tips

Heeft u een idee wie verantwoordelijk is voor die enorme explosie of weet u meer over de inbraak in het tuinschuurtje? Alle informatie is welkom bij de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Politie doet onderzoek naar zware explosie tijdens nieuwjaarsnacht
Uitzending 11 januari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.