Pand stichting Dawah in brand gestoken, schade ruim een ton

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een enorme financiële strop voor de islamitische stichting Dawah uit Utrecht. Door brandstichting in hun pand aan de Californiëdreef, waar bijeenkomsten worden georganiseerd, is voor ruim een ton aan schade ontstaan.
Op donderdagochtend 14 juli ziet iemand rook bij het pand. De getuige belt de brandweer en dan blijkt dat er op drie plekken brand is geweest en dat dat, waarschijnlijk, de avond ervoor al is aangestoken.

Trekt met z'n been

Op bewakingsbeelden is de dader te zien terwijl hij over de Mississippidreef loopt. Wat opvalt is dat hij behoorlijk trekt met zijn rechterbeen. Bij het pand van de stichting rommelt hij bij het dichte hek, weet dat uiteindelijk te openen en gaat de binnenplaats op. Ongeveer een half uur later komt hij weer in beeld, als hij wegfietst.
De man trekt dus met z'n rechterbeen. Het kan zijn dat hij destijds een blessure had. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij altijd met dat been trekt.
Verdachte
- lichte huid
- kort, blond haar
- zwarte pet
- zwart shirt
- donkere broek, vale plekken
- zwarte schoenen
En hij had iets zwarts in zijn hand.

Tips?

Wie is deze man met dat opvallende loopje? En wat is het motief om brand te stichten? Alle info die kan helpen dit op te lossen is welkom: bel met tips naar 0800 - 6070. Geeft u liever uw tip anoniem door: bel dan met 0800 - 7000.
Uitzending 7 december 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.