Gewelddadige straatroof Overvecht

© Google maps
Utrecht - Een 19-jarige man stapt in de wijk Overvecht uit zijn auto, wordt mishandeld en beroofd van zijn spullen.
Op maandagavond 10 oktober komt het slachtoffer rond 20.30 uur aanrijden bij zijn woning. Als hij zijn auto parkeert op de kruising van de Tigrisdreef en de Koeweitdreef, komen er opeens 2 of 3 mannen op hem afgerend. Ze slaan hem in zijn gezicht, werken hem naar de grond en stelen onder meer zijn telefoon, horloge, autosleutels en tas. Vervolgens rennen ze weg richting een steegje dat uitkomt op de Beiroetdreef.

Find my iPhone

Wanneer het slachtoffer van de schrik is bekomen, gaat hij digitaal op zoek naar zijn telefoon via Find my iPhone. Die blijkt in de achtertuin van een woning te liggen, vlakbij de basisschool op de Eufraatdreef. Waarschijnlijk hebben de daders de telefoon daar over de schutting gegooid.
Het was donker en het ging heel snel, daarom weet het slachtoffer niet meer precies hoeveel daders het waren. Op dit moment gaat de politie uit van 2 of 3 daders met de volgende signalementen. Eén van de daders is een man van ongeveer 25 jaar oud, met een normaal postuur van 1.80 meter lang. Hij sprak Nederlands met een straattaal accent, was in het zwart gekleed en had een bivakmuts op. Een andere verdachte zou opvallend dik zijn geweest, was ook in het zwart gekleed en had een bivakmuts op.

Tips

Was u getuige van de straatroof op maandagavond 10 oktober, of woont u in de buurt van de Tigrisdreef en heeft u camerabeelden van het incident? Dan komt de politie graag in contact met u. Bel met één van de tiplijnen: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 26 oktober 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.