Schietincident in Utrechtse wijk Ondiep

© Koen Laureij
Utrecht - Een schietincident in de Druifstraat eindigt met kogels in de woning van een onschuldige vrouw.
De Utrechtse wijk Ondiep schrikt in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 oktober om 05:00 uur wakker van een aantal harde knallen. Bewoners kijken uit het raam maar zien niets vreemds. Wat klonk als vuurwerk, blijkt de volgende ochtend te gaan om pistoolschoten.

Mysterieus schietincident

Wanneer een bewoonster rond 08:00 uur op het punt staat om naar haar werk te gaan, ziet ze opeens een gat in haar voordeur. Al snel vindt zij een kogel op de deurmat en ziet een inslag in de muur van de hal. Ze belt meteen de politie. Die zet de straat af voor onderzoek.
© Koen Laureij
Met behulp van een speurhond vinden agenten een aantal hulzen en kogels. Dan blijkt al gauw dat niet alleen de woning, maar ook de metalen poort direct naast de woning is getroffen.

Roekeloos

De recherche gaat vooralsnog niet uit van een gerichte aanslag op de woning, maar neemt de zaak hoog op. Mede omdat er zo roekeloos midden in een woonwijk lijkt te zijn geschoten. Het is nu bij een beschadigde deur en muur gebleven, maar als er toevallig iemand in de gang had gelopen, had het heel anders kunnen aflopen.

Tips

De politie is op zoek naar de schutter of schutters. Heeft u iets gezien van dit schietincident, of heeft u camerabeelden waarop iets te zien is van de beschieting? Dan hoort de politie graag van u. U kunt bellen met één van de tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 19 oktober 2022
Kogel door voordeur bij woning in Utrechtse wijk Ondiep
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.