Man zwaar mishandeld op parkeerterrein

© Google Streetview
Utrecht - Een stel doet boodschappen in winkelcentrum Overkapel in Utrecht Overvecht. Op het parkeerterrein worden ze bijna aangereden. In plaats van excuses te maken, geven de inzittenden van de auto de schuld aan het stel. De woordenwisseling loopt uit op een zware mishandeling.

Grijze Chevrolet

Het voorval vindt plaats op zondagavond 9 oktober rond 20:00 uur. Nadat een man en vrouw bijna zijn aangereden door een grijze Chevrolet, krijgt de man het aan de stok met één van de inzittenden. De auto rijdt daarna door, maar uiteindelijk komt één van de inzittenden terug om verhaal te halen. Zonder pardon loopt hij naar de man toe en slaat hem in zijn gezicht. De klap is zo hard, dat het slachtoffer op de grond valt. Zijn vriendin schiet haar vriend te hulp. Ze pakt de agressieve man vast, waarna zij ook klappen krijgt. Daarna vinden de andere twee inzittenden van de Chevrolet het wel genoeg en trekken hun agressieve vriend bij de vrouw vandaan.

Zware hersenschudding

Maar ook dan is het nog niet afgelopen met het geweld. De vrouw wil haar telefoon pakken, maar dit zint de agressieve man niet. Hij duwt haar tegen de grond en wil de telefoon afpakken. Dit lukt hem niet, waarna de vriend van de vrouw erbij komt. Hij pakt de agressieve man vast, maar die weet zich los te rukken. De dader en zijn twee vrienden slaan op de vlucht en stappen in hun auto. Bij het optrekken van de Chevrolet, kunnen de twee slachtoffers nog net op tijd weg wegspringen om niet geraakt te worden.
Een oplettende getuige heeft het allemaal gezien en belt 112. Het mannelijke slachtoffer heeft zoveel last van de klappen op zijn gezicht, dat hij wordt meegenomen door een ambulance. In het ziekenhuis blijkt dat hij een zware hersenschudding heeft.

Signalement

Op dit moment is de politie voornamelijk op zoek naar de agressieve verdachte die de klappen uitdeelde. Deze man is rond de 20 jaar oud, heeft een lichtgetinte huid en kort, zwart en kroezig haar. Hij droeg die dag donkere kleding. De drie inzittenden reden in een grijze Chevrolet.

Tips

Was u die zondagavond 9 oktober rond 20:00 uur in de buurt van het winkelcentrum Overkapel en heeft u iets gezien van het voorval, dan hoort de politie graag van u. Ook als u weet wie de agressieve man of de eigenaar van de grijze Chevrolet is, kunt u bellen met de opsporingstiplijn 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Uitzending 12 oktober 2022
Man zwaar mishandeld op parkeerterrein van winkelcentrum Overkapel in Utrecht
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie