Ontwikkelingen in onderzoek naar dramatische verkeersruzie Kanaalstraat in Utrecht

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - UPDATE 12 SEPTEMBER 2022 Mede dankzij tips van kijkers heeft de politie vandaag één van de drie hoofdverdachten aanhouden. Het gaat om een man van 24 uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht de auto van het slachtoffer te hebben gestolen en vervolgens ervoor zorgde dat het slachtoffer zeer ernstig gewond raakte. Inmiddels is de man weer vrij, maar hij blijft nog wel verdachte in de zaak. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Een man uit Huizen raakt in juni 2020 betrokken bij een verkeersruzie op de Kanaalstraat in Utrecht. Het loopt zo erg uit de hand dat de man zwaargewond raakt en 19 dagen in coma ligt.
Het onderzoek naar drie hoofdverdachten loopt nog steeds. Nu, twee jaar later, zijn er ontwikkelingen in het onderzoek die wel eens kunnen leiden tot de aanhouding van verdachten. Onlangs kreeg het rechercheteam tips waarbij namen van mogelijke verdachten zijn genoemd.

Kanaalstraat

Het speelde zich af in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni. Rond 03.00 uur rijdt een destijds 22-jarige man uit Huizen samen met twee vrienden in zijn Peugeot 307 over de Kanaalstraat in de richting van de Laan van Nieuw-Guinea. Voor hen rijdt lichtgrijze Volkswagen Polo. De Polo stopt plotseling midden op de weg en blokkeert het verkeer.
De verkeersruzie begon doordat de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo de weg blokkeerde op de Kanaalstraat
De verkeersruzie begon doordat de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo de weg blokkeerde op de Kanaalstraat © RTV Utrecht / Politie Midden-Nederland
De Huizenaar stapt uit en zegt er iets van. De bestuurder van de Polo reageert agressief en stapt uit. Uit allerlei hoeken komen er dan mannen bij. Binnen de kortste keren staat de Huizenaar midden in een groep van zo'n 20 personen die hem belagen.

Meegesleurd

Plotseling gaat één man uit de groep belagers achter het stuur van de Peugeot van het slachtoffer zitten en wil ermee wegrijden. Dat laat de Huizenaar niet gebeuren en pakt de bestuurder door het openstaande raam beet. De auto rijdt toch weg, terwijl de man aan de auto hangt en meter wordt meegesleurd.

Smak tegen fietsenrek

Ter hoogte van de kruising met de Soerabayastraat remt de bestuurder hard en de Huizenaar vliegt met een harde klap tegen een fietsenrek. De man in de Peugeot rijdt door, slaat linksaf de Palembangstraat in en laat de auto achter in één van de parkeervakken. De grote groep mannen die de Huizenaar belaagde is ondertussen te voet en in auto's in allerlei richtingen verdwenen. Het slachtoffer blijft zwaargewond achter bij het fietsenrek.
Het slachtoffer vertelt hoe de verkeersruzie ontstond en heel snel escaleerde

Intensive care

Het slachtoffer heeft 19 dagen in coma gelegen. Daarna heeft hij maandenlang gerevalideerd. Hij is aan één oog blind geraakt en heeft blijvend hersenletsel. Zijn opleiding voor een baan in de zorg kan hij niet afmaken en zijn toekomst is erg onzeker.
Ik zie mijn leven nu als nutteloos. Ik kan niets betekenen voor de samenleving.

Signalementen

De politie is nog altijd op zoek naar drie mannen.
Verdachte 1 (bestuurder van de Volkswagen Polo)
 • lichtgetinte huidskleur
 • 20 - 25 jaar
 • ongeveer 1.87m
 • kleine tot normale zwarte baard
Verdachte 2 is de aanghouden verdachte.
Verdachte 3
 • lichtgetinte man
 • ongeveer 1.75m
 • smal postuur
 • rond de 23 jaar
 • zeer kortgeschoren zwart haar
 • droeg een zwart jasje

Tips en beloning

De officier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 7.500 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de verdachten.
Heeft u een idee wie er betrokken waren bij deze verkeersruzie en wie verantwoordelijk is voor het letsel en enorme leed van het slachtoffer?
U kunt uw tip delen via de bekende tipnummers: 0800 – 6070 of M: 0800 - 7000. Maar u kunt ook contact opnemen met het Team Bijzondere Getuigen. Dan wordt uw naam helemaal buiten het dossier gehouden, maar kunnen de rechercheurs wel uw informatie gebruiken voor het onderzoek. U kunt met dit team in contact komen door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 088 – 661 77 34.
Politie blij met ontwikkelingen in ernstige verkeersruziezaak Kanaalstraat, maar meer tips zijn nog welkom!
Uitzending 27 oktober 2020 & 22 juni 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.