Man mishandeld tijdens Koningsnacht

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een man van 21 uit Utrecht heeft met een vriend feest gevierd tijdens Koningsnacht. De feestvreugde is ver te zoeken als hij ruzie krijgt met een groep jongens en hij bewusteloos geslagen wordt. De daders zijn te zien op bewakingsbeelden.

Sigaretten

Die nacht loopt hij met een vriend op de Bemuurde Weerd-Oostzijde. Het is dan ongeveer 04.15 uur. Ze zijn op weg naar hun fietsen als ze tussen de Weerdbrug en de Van Asch van Wijcksbrug worden aangesproken door een groep van zo'n vijf jongens. Die jongens vragen of ze sigaretten hebben. Maar ze roken niet en hebben dus geen sigaretten op zak.

Fust

Hun fietsen staan op de Bemuurde Weerd-Oostzijde, vlakbij de kruising met de Adelaarsstraat. Ze zien dat er vlakbij een tent met een verlaten tap op straat staat. Ze sluiten zelf een fust aan en tappen voor zichzelf een half biertje. Na het biertje pakken ze hun fiets en lopen langs de groep die ze eerder tegenkwamen. Die jongens vragen weer om een sigaret en de twee zeggen opnieuw dat ze die niet hebben. Een aantal jongens begint dan over die biertap, die de vrienden aan hadden gesloten, want dat hebben ze blijkbaar gezien.
De politie is op zoek naar de twee jongens die het slachtoffer hebben mishandeld op de Bemuurde Weerd

Bewusteloos

Ineens haalt één van de jongens uit de groep hard uit en slaat één van de vrienden hard in z'n gezicht, meerdere keren. Zijn vriend probeert hem te helpen maar wordt dan bij z'n keel gegrepen. De jongen die geslagen wordt valt bewusteloos op de grond. De groep rent dan weg.

Signalement

Verdachte 1
- lichte huid
- 18 - 21 jaar
- donkerblond haar, opgeschoren zijkant
- bordeauxrode/donkerbruine jas
Verdachte 2
- lichte huid
- 18 - 21 jaar
- donkere jas, witte kraag van wol/bont
Heb jij enig idee over wie we het hier hebben? Heb jij tijdens Koningsnacht iets gezien tussen de Weerdbrug en de Van Asch van Wijcksbrug in Utrecht dat hiermee te maken heeft? Geef dat dan door via één van de tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 6 juli & 17 augustus 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie