Oplichtster koopt 8 laptops met gestolen geld

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een 53-jarige inwoonster van Nieuwegein is onlangs voor ruim 14.000 euro opgelicht. Het geld is gebruikt voor de aanschaf van 8 laptops bij Coolblue in Rotterdam. Op bewakingsbeelden is te zien wie de laptops afrekent.

Truc

Het slachtoffer kreeg een mailtje van haar bank met de boodschap dat haar bankpas vervangen moest worden. Omdat haar huidige pas inderdaad aan vervanging toe was, kreeg ze geen argwaan. Vervolgens doorliep ze online de stappen om een nieuwe pas aan te vragen. Dat zag er allemaal heel waarheidsgetrouw uit, dus ook nu kreeg de vrouw niet het idee dat er iets aan de hand kon zijn.
Het slachtoffer zat, zonder het door te hebben, op een nep-website haar bankgegevens in te vullen. En met die gegevens kon de oplichtster aan de slag. Ze boekte een groot bedrag over van de spaarrekening naar de lopende rekening. Daar kwam het slachtoffer een paar dagen later zelf achter. Uiteindelijk kon ze niet voorkomen dat er ruim 14.000 euro verdween van haar rekening.

Coolblue

Die 14.000 euro zijn overgemaakt naar de rekening waarvan de oplichtster de pinpas had. En zo kon zij bij Coolblue de laptops aanschaffen.
De verdachte koopt 8 laptops met het gestolen geld

Signalement

- lichtgetinte huid
- stijl, donker haar
- zwarte broek en jasje

Tips

Help voorkomen dat deze vrouw nog meer financiële schade veroorzaakt. Weet u wie dit is? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 17 augustus 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie