Man steelt telefoon en pinpas uit rollator

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Op donderdagochtend 18 maart gaat een 86-jarige vrouw sporten bij sportcentrum Slimmer Fit aan de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem. Vervolgens steelt een man haar telefoon en pinpas en pint daarmee op verschillende plekken, waaronder in Utrecht.

Diefstal

De vrouw gaat om 10.30 uur naar de sportschool. Bij binnenkomst zet ze haar rollator bij de ingang. Dan loopt de dader naar binnen en grijpt met zijn hand in het mandje van de rollator. Hij pak haar telefoon met daarin haar pinpas en loopt vervolgens met beide naar buiten.

Pinnen

Eenmaal buiten loopt hij direct naar de Albert Heijn in de buurt. Hier rekent hij twee pakjes sigaretten af. Vervolgens gaat hij naar station Arnhem Centraal en rekent hij bij de kiosk een blikje drinken af. Een tijdje later is hij te zien op camerabeelden van de Albert Heijn To Go op Utrecht Centraal. Hier rekent hij ook een blikje drinken af.

Signalement

  • lichtgetinte huid
  • zwart haar, bovenop wat krulletjes
  • baardje en een snor
  • groene jas
  • een spijkerbroek
  • donkere schoenen met witte zoolrand

Tips

Weet u wie deze man is die meerdere keren pint met een pas van een 86-jarige vrouw nadat hij die uit haar rollator stal? Heeft u hem misschien zien pinnen? Neem dan contact op met de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 29 juni 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie