Gewapende overval bij juwelier in Vleuten

© Koen Laureij / Politie Midden-Nederland
Utrecht - Op donderdagochtend 19 mei probeert een man juwelier Meijst op het Burchtplein in Vleuten te overvallen. Maar het gaat niet helemaal volgens plan, want hij gaat er zonder buit vandoor.

Overval

Rond 09.30 uur komt een man op een zwarte scooter aanrijden in het winkelcentrum Vleuterweide. Hij rijdt met een flinke snelheid langs de winkels richting de juwelier. Daar stapt hij af en rent de zaak binnen. Hij bedreigt de eigenaresse met een vuurwapen en eist sieraden. De eigenaresse verstopt zich achter een muurtje en roept tegen de overvaller dat hij weg moet gaan. Het schrikt hem af en hij besluit om de zaak zonder buit te verlaten.

Vluchtroute

Hij gaat ervandoor in de richting van de Zuiderburcht. Dan vlucht hij over de parkeerplaats. Vanaf daar rijdt hij naar de Buiten de Burchten, parallel aan de busbaan, richting het Amadeus Lyceum. Getuigen zien dan de scooter ook nog rijden op de Burchtpromenade, Het Siergrassenpad en Pampasgraslaan.
© Politie Midden-Nederland

Signalement

  • ongeveer 1.70m
  • normaal tot dun postuur
  • volledig in het zwart gekleed, lange mouwen [mogelijk een jack], lange broek
  • grote zwarte sporttas
  • een zwarte scooter
  • mat zwarte helm, met daaronder waarschijnlijk een bivakmuts

Tips

Weet u meer van de overval op de juwelier op donderdagochtend 19 mei? Heeft u de man zien vluchten of weet u wie de overvaller is? Neem dan contact op met de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 15 juni 2022
Bu
Politie toont beelden van overvaller juwelier Vleuten in Bureau Hengeveld
reau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie