Journalisten RTV Utrecht mishandeld en beroofd

© Google Maps
Utrecht - Een cameraploeg van RTVUtrecht is beroofd van camera en statief door twee jongens. De cameraman werd daarbij geslagen.
Maandagmiddag 13 mei zijn de cameraman en een verslaggeefster rond 17:30 uur aan het draaien in de Utrechtse wijk Kanaleneiland voor een nieuwsreportage over de werkzaamheden aan de Galecopperbrug. Plotseling komen er twee jongens op hen af. Eén van de jongens slaat de cameraman in zijn gezicht en gaat ervandoor met de camera en statief.

Onaanvaardbaar

Het is het zoveelste geval van beroving van een cameraploeg en geweld tegen journalisten. De politie neemt de zaak hoog op. Geweld tegen vertegenwoordigers van de pers is onaanvaardbaar.

Aangifte

De cameraman en verslaggeefster hebben uiteraard meteen aangifte gedaan. Over de daders is niet heel veel bekend. Ze zijn beiden tussen de 17 en de 25 jaar. De jongen die er met de filmspullen vandoor ging heeft een lichtgetinte huid, droeg een zwarte hoodie en een blauwe trainingsbroek. Dader twee is niet heel goed gezien door de slachtoffers. Hij heeft donker haar en droeg donkere kleding.

Zinloos

Het is trouwens volstrekt zinloos om een professionele camera te stelen. De daders kunnen er vrij weinig mee. Het gaat om een Sony PXW-X400 KF met een Canon-lens en een draadloze Sennheiser microfoon. Het statief is van het merk Sachtler, type 18P SL CF.

Bewakingsbeeld?

De politie doet een oproep aan mensen uit de omgeving van de Australiëlaan. Heeft u een bewakingscamera of een deurbelcamera; kijk dan even de beelden van maandagavond rond 17:30 uur terug. Als u daar twee jonge mannen op ziet die zich verdacht gedragen, geef dat dan alstublief door.

Weer aan het werk

De cameraman en de verslaggeefster zijn dinsdag meteen weer aan het werk gegaan. Uiteraard zijn ze geschrokken maar ze laten zich (letterlijk) niet uit het veld slaan.
Heeft u een idee wie de straatrovers zijn? Laat dan van u horen en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem kan ook: bel dan met 0800 - 7000.
Getuigen gezocht van mishandeling en beroving cameraploeg RTV Utrecht
Uitzending 15 juni 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie