Gewapende overvallers graaien kassa leeg in snackbar

Utrecht - UPDATE 7 JUNI: Goed nieuws! De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Limmen (NH) en een 24-jarige man uit Utrecht. Beiden zitten vast en worden verhoord. De politie kwam ze op het spoor dankzij tips die binnenkwamen na de uitzending van Bureau Hengeveld op 25 mei. Dank voor het meedenken!
Op donderdagavond 12 mei overvallen twee gemaskerde en gewapende mannen snackbar Antalya aan het Lodewijk Napoleonplantsoen in Utrecht.
De medewerkers hebben vlak voor middernacht de laatste klant geholpen en willen de zaak gaan afsluiten. Dan rennen de twee overvallers de zaak binnen.

Vuurwapens

Ze hebben ieder een vuurwapen in hun hand en lopen naar de medewerkers achter de toonbank. Ze roepen dat ze de kassa willen. Eén van de overvallers zet zijn pistool tegen het hoofd van een medewerker. De andere medewerker opent dan de kassa.
Terwijl de ene overvaller het slachtoffer onder schot houdt, graait de andere overvaller de kassa leeg. Daar zat op dat moment zo'n 200 euro in. Daarna rennen ze snel de zaak weer uit.

Daders

De mannen hebben zich goed vermomd. Ze waren helemaal in het zwart gekleed, hadden capuchons op, mondkapjes voor en handschoenen aan. De eigenaar van de snackbar verklaarde dat ze Nederlands spraken met een licht accent.
Onduidelijk is of ze te voet bij de snackbar zijn gekomen of dat ze gebruik hebben gemaakt van een voertuig.

Tips

Weet u wie de overvallers op de beelden zijn? Was u getuige van de overval of heeft u ze zien vluchten? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 25 mei 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie