Vrouw (73) slachtoffer van oplichting

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - Op donderdag 24 maart wordt een vrouw (73) uit Utrecht slachtoffer van oplichting.
Ze krijgt in de middag een telefoontje van iemand die zich voordoet als bankmedewerker. Er is fraude gepleegd met haar bankrekening en er komt iemand langs om haar te helpen om haar rekening weer veilig te maken. Die persoon neemt haar passen mee en vervolgens worden er duizenden euro's van haar rekening afgehaald.

Downloaden

De vrouw wordt rond 11:00 op haar mobiele telefoon gebeld. Ze krijgt iemand aan de lijn die zich voordoet als bankmedewerker en die vertelt haar dat er fraude is gepleegd met haar rekening. Haar computer zou daarom opgeschoond moeten worden, zodat ze weer veilig online kan bankieren. Hiervoor moet de vrouw een programma downloaden.
Volgens de medewerker komt er iemand langs die haar hierbij gaat helpen. Even later staat er iemand voor de deur en die persoon gaat achter haar computer zitten. Hij zit dan een tijdje achter haar computer. Als hij vertrekt geeft hij aan dat hij de pinpassen van de vrouw nodig heeft. De vrouw geeft de passen mee en de man vertrekt.

Pinnen

Kort nadat de man is vertrokken krijgt de vrouw een sms bericht van haar bank dat er vreemde dingen gebeuren. De vrouw belt haar bank op en krijgt te horen dat er al duizenden euro's zijn gepind. Dit is gebeurd aan de Verlengde Houtrakgracht en aan de Kanaalstraat in Utrecht.
Man pint duizenden euro's met gestolen bankpas

Signalement

Verdachte
- donkergetinte huid
- donkere ogen
- hij droeg een zwarte jas met ritssluiting
- zwarte sneakers, mogelijk van het merk Balenciaga
- en een zwarte bivakmuts

Tips

Wie is deze pinnende man die duizende euro's van een 73-jarige vrouw steelt? Herkent u hem? Geef het door via één van de tiplijnen: 0800 – 6070 of anoniem via 0800 – 7000.
Vrouw (73) slachtoffer van oplichting
Uitzending 20 april 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie