Vrouw in rolstoel na straatroof in Utrecht

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - Op vrijdag 11 februari wordt een 65-jarige vrouw slachtoffer van een straatroof op de Oudegracht. Ze komt daarbij zo hard ten val, dat ze een scheurtje in haar heup oploopt.

Harde val

Rond 07:30 uur loopt ze van het station over de Oudegracht richting de Stadhuisbrug. Ze is op weg naar haar werk. Als ze ter hoogte van de Kruidvat loopt wordt ineens haar tas van haar schouder getrokken. Ze valt hard op haar heup en heeft veel pijn. De straatrover gaat er met haar tas vandoor richting de Stadhuisbrug. Omstanders helpen haar en bellen 112. In het ziekenhuis blijkt dat ze een scheurtje in haar heup heeft en dat haar vinger gebroken is. Door het letsel zit ze nu in een rolstoel, herstel kan nog maanden duren.

Bewakingsbeeld

De verdachte is te zien op beelden van cameratoezicht, vóór en ná de beroving. Van de beroving zelf zijn geen bewakingsbeelden.
De man op deze beelden berooft een vrouw van haar tas op de Oudegracht in Utrecht

Signalement

De verdachte is een man rond de 20/25 jaar, ongeveer 1.75/1.80 lang, heeft een licht getinte huid en kort donker krullend haar dat bovenop geblondeerd is. Hij droeg een donkere capuchonjas en donkere broek.

Tips

Weet u wie de straatrover is? Of heeft u een vermoeden? Bel één van de tiplijnen 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Wie is deze straatrover?
Uitzending 2 & 16 maart 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie