Gewelddadige beroving van eigenaren oliebollenkraam

© Politie
UTRECHT - Het echtpaar dat de oliebollenkraam aan het Van Beuningenplein in Utrecht runt, is op woensdagavond 10 november overvallen. Als de man (68) en zijn vrouw (58) na een werkdag in hun auto willen stappen, staan daar twee mannen met een vuurwapen op hen te wachten.

Verzet

Het is ongeveer 18.20 uur als de slachotffers de oliebollenkraam afsluiten en naar hun auto lopen. De overvallers bedreigen het echtpaar met het vuurwapen en eisen hun spullen. De slachtoffers verzetten zich en er ontstaat een vechtpartij. Het lukt de daders niet om iets buit te maken en ze gaan ervandoor.
Twee straatrovers proberen eigenaren van een oliebollenkraam te beroven

Vluchten

De overvallers rennen vanaf het Van Beuningenplein linksaf de Mariëndaalstraat in. Op beelden van een bewakingscamera in de omgeving is een glimp van ze te zien. Ze rennen hard door de straat. De één draagt een rode en de ander zwarte capuchontrui.
Daders vluchten na de mislukte beroving

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die de twee daders hebben zien rennen en kunnen vertellen hoe ze verder gevlucht zijn.

Signalement

- beiden hebben een donkergetinte huid
- rond de 20 jaar
- slank postuur, smal gezicht
- donkere kleding
- de een droeg een rode en de ander een zwarte capuchontrui

Tips

Heeft u een idee wie deze overvallers zijn? Was u getuige? Of heeft u camerabeelden waarop de daders te zien zijn? Geef alles wat u weet door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Eigenaren oliebollenkraam overvallen
Uitzending 17 & 24 november 2021& 16 februari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.