Ontwikkelingen in zaak aanrijding 't Goyplein

© 112 Media Utrecht
UTRECHT - De recherche heeft zondag 6 februari in Houten een auto in beslag genomen die mogelijk betrokken was bij het fatale verkeersongeluk op 't Goyplein op 1 januari 2020. Het onderzoek naar de bestuurder gaat door.
In de vroege ochtend van 1 januari 2020 wordt de 47-jarige Natascha Gieling met haar scooter aangereden op de rotonde van 't Goyplein in Utrecht. Ze raakt in coma en overlijdt 19 dagen later. De auto reed zo'n 180 km/uur, bleek uit onderzoek.

Familie

Het is voor de dochter, zonen, moeder, zus en broer van Natascha ontzettend belangrijk om te weten wie er acher het stuur van de auto heeft gezeten en wat er precies op de rotonde precies gebeurd is.
Ik kan niet begrijpen dat er iemand is die hier meer van weer, maar het ons niet vertelt.
Joyà, dochter van Natascha

Nieuwjaarsnacht

Natascha had in de nieuwjaarsnacht dienst bij Lister, een opvang voor mensen met psychiatrische en verslavingsproblematiek in de wijk Hoograven. Vlak voor middernacht gaat haar dochter even langs bij haar moeder om samen het nieuwe jaar in te luiden.
Natascha's dochter Joyá vertelt over de laatste keer dat ze haar moeder zag voor het ongeluk.
Een paar uur later, even voor 08.00 uur, voltrekt zich het ongeluk op 't Goyplein dat het leven van de hele familie op zijn kop zet.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Natascha op haar scooter stapt. Ze rijdt richting de rotonde van 't Goyplein. Op dat moment komt een automobilist met hoge snelheid de afrit van de Waterlinieweg afrijden en scheurt zonder te remmen de rotonde over. Het is niet goed te zien op de beelden, maar wat 'wél te zien is, is dat Natascha en de auto elkaar kruisen. Natascha komt hard op het asfalt terecht, de auto rijdt onverminderd hard door.

Snelheid

Uit verkeersonderzoek blijkt dat de auto met een snelheid van 180 km/uur over de afrit op de rotonde afreed en dat hij daar door het rode verkeerslicht is gereden. Op bewakingsbeeld is te zien hoe hij de Waterlinieweg weer oprijdt richting de A12. Het is niet duidelijk of hij richting Arnhem of Hilversum is gereden.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe hard de auto over afrit van de Waterlinieweg rijdt

Intensive Care

Natascha ligt 18 dagen in coma op de Intensive Care. Dan moeten artsen besluiten haar te laten gaan. In het bijzijn van haar familie overlijdt Natascha op 47-jarige leeftijd.

Tips

De politie en zeker ook de nabestaanden willen heel graag weten wat er precies gebeurd is. Misschien weet u wie er achter het stuur van de bewuste auto zat. Blijf er niet mee zitten en stap met uw informatie naar de politie. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem bellen kan ook via 0800 - 7000.
Ontwikkelingen in onderzoek dodelijke aanrijding 't Goyplein
Uitzending 25 januari & 25 juli & 23 december 2020 & 3 februari 2021& 9 februari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.