Man met mes overvalt Kruidvat

© RTV Utrecht
UTRECHT - UPDATE 23 FEBRUARI: Dankzij tips van kijkers heeft de politie de overvaller kunnen aanhouden! Het gaat om een 16-jarige jongen uit Utrecht.
Een man met een mes bedreigt de caissière en eist het geld uit de kassa. Dat krijgt hij en gaat ervandoor.

Plastic tasje

Dinsdagochtend 18 januari openen twee medewerkers van de Kruidvat in winkelcentrum De Gaard in Tuindorp-Oost de winkel. Het is dan rond 08:30 uur. Vrijwel meteen lopen klanten de winkel binnen, onder wie een man met een petje en daarover een capuchon. Hij pakt een mandje en doet daar een blikje fris en een zakje snoep in. Bij de kassa haalt hij ineens een mes uit een plastic tasje en roept tegen de caissière: ''Kom hier met dat geld' en dreigt met het mes. Zo snel ze kan probeert ze de kassa te openen, maar door de schrik duurt dat langer dan anders. Ondertussen blijft hij haar bedreigen. Als de kassa open is, moet ze het geld in het tasje doen.

Andere kassa

Ze is echt doodsbang. Dan wil de overvaller ook nog dat ze de andere kassa opent. Maar ook dat duurt vrij lang lang en zijn geduld raakt op. Hij doet het mes terug in het tasje en rent de winkel uit.
Uitzending 2 februari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie