Straatrovers stelen camera van tv-ploeg

Utrecht - Een tv-ploeg is dinsdag 14 december aan het werk op de Louis Armstronglaan in de wijk Terwijde in Utrecht Leidsche Rijn. Twee mannen op een scooter rukken de camera uit de handen van de cameravrouw en gaan ervandoor.
De cameraploeg is die middag aan het filmen voor het Zapp programma 'Van Vader naar Moeder'. De dieven zijn vastgelegd door twee andere camera's van de filmploeg. Daarop is te zien hoe ze aan komen rijden en vluchten met de gestolen camera.
De presentatrice van het programma (Tatum Dagelet) zat in de auto met twee kinderen die meededen aan het programma. De kinderen zagen de diefstal van dichtbij gebeuren. Op de camera in die auto zijn de dieven ook enigszins te zien.
Eén van de leden van de cameraploeg wist een foto te maken van de mannen op de scooter. Helaas zijn ze daarop alleen op hun rug te zien, maar de politie hoopt dat er toch mensen zijn die weten wie het zijn. Ook rende een lid van de ploeg er nog achteraan, maar helaas zijn de dieven te snel.

Scooter

Op de beelden is te zien dat de scooter groen/grijs van kleur is. De bagagedrager is grijs. Op de beelden is een glimp te zien van de bestuurder. Hij draagt een donkere jas met capuchon draagt. De capuchon heeft een lichte rand met daarop een rechthoekig vlak.

Geweld tegen journalisten

Helaas gebeuren dit soort incidenten vaker; cameramensen en journalisten worden bedreigd en beroofd van hun apparatuur. Hierbij is de persvrijheid in het geding. De politie neemt dit soort zaken hoog op en ook in de rechtbank worden er hoge straffen uitgedeeld.

Camera

De gestolen camera is van het merk Sony, type PXW-FS5 Mark II. De waarde (inclusief de bijbehorende accessoires zoals accu en lamp) bedraagt ruim 10.000 euro. Het gaat om een camera voor professioneel gebruik, wat doorverkopen lastig maakt. Als iemand zo'n camera te koop is aangeboden, hoort de politie dat graag.

Tips

Weet u wie deze straatrovers zijn? Of was u getuige van de beroving op de Louis Armstronglaan? Neem dan contact op met de tiplijn: 0800 – 6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 19 januari & 2 februari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie