Jongen (19) raakt been kwijt na aanrijding en mishandeling

Utrecht - Een jongen (19) uit Utrecht raakt in de kerstnacht verzeild in een conflict, waarbij hij wordt aangereden door een auto. Hij raakt dusdanig gewond, dat zijn been moet worden geamputeerd. De politie zoekt de automobilist en getuigen.
Het conflict vond plaats op de Jan Corneliszoon Maylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland in de nacht van 24 op 25 december rond 00.30 uur.

Snackbar

Het slachtoffer had een frietje gegeten bij een snackbar op de hoek van de Jan Corneliszoon Maylaan. Als hij daarna op zijn fiets stapt, ziet hij een auto rijden. Achterin de auto zit iemand die hij vaag kent en hij loopt er naartoe. De bestuurder van de auto stapt uit en begint hem uit te schelden en geeft hem een klap. De bestuurder stapt dan weer in zijn auto en rijdt weg.

Aanrijding

Kort daarna komt de auto op hem afrijden en rijdt hem aan. Het slachtoffer gaat onderuit en schreeuwt het uit van de pijn. Hij ligt dan in de bocht bij de snackbar. De bestuurder van de auto die hem aanreed stapt uit en schopt hem een paar keer hard tegen zijn hoofd.

Gewond

De jongen is zwaargewond en heeft een gebroken been. Een ambulance neemt hem mee naar het ziekenhuis, waar al snel blijkt dat zijn been moet worden geamputeerd.

Getuigen

De politie onderzoekt wat er is gebeurd voorafgaand aan het conflict tussen de bestuurder van de auto en het slachtoffer. Misschien hebben andere bezoekers van de snackbar meer gezien of gehoord.

Signalement bestuurder

-rond de 22 jaar
-ongeveer 1.80 lang
-normaal postuur
-lichtgetinte huid
-zwart kort haar met opgeschoren zijkanten
-dun ringbaardje
-zwarte jas
-zwarte spijkerbroek
-sprak half Nederlands en half Marokkaans
Hij reed in een klein model Peugeot, grijs of zwart. Wat opviel was dat er een gat zat in de ruit van het rechter achterportier. Het is nog onduidelijk hoe dat gat is ontstaan: of het er al in zat, of dat het tijdens het conflict is ontstaan.

Tips

Heeft u in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 december tussen 00.30 en 01.00 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de Jan Cornliszoon Maylaan in Utrecht Kanaleneiland? Het slachtoffer raakte daar zo ernstig gewond dat hij nu voor altijd een been moet missen. Heeft u camerabeelden of weet u wie bij dit incident betrokken zijn? Geef alles wat u weet door via één van de tiplijnen 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 12 januari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie